Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Πρόταση δράσης για την υποστήριξη του συμβόλου της Ελευθερίας του Λόγου, Τζούλιαν Ασάνζ


Η εικόνα του Τζούλιαν Ασάνζ στην τελευταία του εμφάνιση ενώπιον της Βρετανικής Δικαιοσύνης είναι τρομακτική. Δυσκολεύτηκε να θυμηθεί ακόμη και την ημερομηνία γέννησης του όταν του ζητήθηκε.

Πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως από τις φυλακές Belmarsh. Η απόφαση να μην αποφυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση του αιτήματος έκδοσής του εκ μέρους των ΗΠΑ, επειδή έχει ''τάση απόδρασης'' , είναι απαράδεκτη. Παρομοιάζουν την αναζήτηση ασύλου του ιδρυτή του WikiLeaks προς την Πρεσβεία του Εκουαδόρ ως παράνομη ενέργεια απόδρασης. Τον χαρακτηρίζουν «δραπέτη» και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία στη φυλακή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αναλάβει το θέμα του Ασάνζ στο πλαίσιο της θεματολογίας "Υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου". Αλλά όχι όσο δυναμικά απαιτεί η υπόθεσή του. 

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ενώ ο Τζούλιαν Ασάνζ δολοφονείται, πνευματικά και σωματικά, μπροστά στα μάτια μας, εμείς - το DiEM25 δεν αντιδρούμε ανάλογα.

Το DiEM25 πρέπει να αναπτύξει δράσεις που να αντιστοιχούν στη σοβαρότητα του εγκλήματος που  διαπράττεται σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ. Η διεφθαρμένη  '' δικαιοσύνη ''  που εφαρμόζεται στον Ασάνζ είναι υπό τον έλεγχο τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και των ΗΠΑ. Αυτή η εγκληματική πράξη καθιστά αυτά τα δύο  καθεστώτα εγκληματικά και παράνομα.

Είναι πλέον απαραίτητο το DiEM25 :

Για όσο καιρό ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν έχει δίκαιη δίκη - το DiEM25 και όλοι οι εκλογικοί βραχίωνες ή τα κινήματα που συμμετέχουν ή βρίσκονται στο πεδίο δράσης του DiEM25, να δηλώσουν δημοσίως ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ασκηθεί πίεση και κυρώσεις εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Όσο σθεναρά υποστηρίζουμε τον Τζούλιαν Άσανζ και την ελευθερία έκφρασης, εξίσου επίμονα  πρέπει να πιέσουμε και να αγωνιστούμε για κυρώσεις εναντίον αυτών των αδίστακτων κυβερνήσεων.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια προγραμματική διακήρυξη του DiEM25 και να απαιτήσουμε στο όνομα του κινήματος: οικονομικές κυρώσεις,  επισήμανση των ΜΜΕ που προωθούν τη Βρετανική και την Αμερικανική προπαγάνδα, αποκλεισμό σε όλα τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προϊόντα της Αγγλίας και των ΗΠΑ(ειδικά στις κινηματογραφικές παραγωγές) και να απευθύνουμε κάλεσμα σε Βρετανούς και Αμερικάνους καλλιτέχνες να κυρήξουν αλληλεγγύη σε αυτή τη διαμαρτυρία.

Μπορούμε επίσης να αρχίσουμε να αποκλείουμε ταυτόχρονα την παρουσία  των Ηνωμένων Πολιτειών στις χώρες μας (όπως το Βρετανικό Συμβούλιο), να διαμορφώσουμε ένα συμβολικό μήνυμα  υποστήριξης στον Ασάνζ, να το τυπώσουμε και να το δημοσιεύσουμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρώπη και επίσης να το τοποθετήσουμε πάνω σε διαφημίσεις Βρετανικών και Αμερικανικών Προϊόντων(ταινιών κυρίως) ( π.χ. ένα ματωμένο χέρι πάνω σε λευκό ομοίωμα του προσώπου του Ασάνζ)

Το ΜέΡΑ25 μπορεί, αμέσα και δημόσια, να απευθύνει κάλεσμα στο ελληνικό κοινοβούλιο για διεθνή υποστήριξη του Ασάνζ και κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για τις σοβαρές παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: